Радостин Василев, адвокат на европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани

...
Радостин Василев, адвокат на европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани
Коментари Харесай

Сестри Стоеви ще сезират главната прокуратура за проблема си с федерацията

Радостин Василев, адвокат на европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, разгласи, че ще подаде сигнал до основната прокуратура за извършвани съгласно него нарушавания от федерацията по бадминтон (БФБ) по повод финансирането на тяхната подготовка и присъединяване им в надпревари. Миналата седмица сестрите от Хасково оповестиха, че в БФБ имат неприятно отношение към тях и не им превеждат нужните средства, поради което повече няма да играят за България.

Спортното министерство (ММС) незабавно назначи инспекция на изказванията им, а президентът на БФБ Володя Златев сподели, че адмирира инспекцията, тъй като всичко е изрядно. Златев изпрати и информация до медиите с преведените на Стоеви средства за 2018 и 2019 година Вчера юрист Василев на свой ред цитира документи, уличаващи съгласно него федерацията.

Василев съобщи, че проблемите на Стоеви почнали от 2015 година, когато починалата към този момент счетоводителка на федерацията им споделила, че парите за тях се отклоняват. Василев цитира данни от ордер, с който на неназована дама, нямаща нищо общо с бадминтонистките, са изплатени $1500. Адвокатът сподели, че сестрите са пуснали тогава " сигнал до способените органи " и че " изрично става въпрос за престъпно действие ". Но след това добави, че през 2017 г. прокуратурата е издала разпореждане за отказ да се образува наказателно произвеждане по случая.

Василев съобщи още, че БФБ е изпратила при започване на 2019 година писмо до бадминтонистките да обосноват какви разноски ще имат, на какви шампионати ще вземат участие, какъв брой ще им костват перата за игра, както и възможните разноски за превоз и нощувки. Те попълнили таблиците и ги пратили на федерацията (не стана ясно дали по имейл или на книжен носител), само че не ги били подписали. По тези техни поръчки БФБ е пуснала искане за финансиране до спортното министерство, което Василев счита за нарушаване, без значение че в действителност настояването на сестрите е било изпълнено.

" Или някой е подписал девойките и техния треньор, или ММС отпуска финансиране от парите на данъкоплатците на база на хвърчащи листа. Ще желаеме да бъде тествано тези стратегии приложени ли са в министерството, кой ги е подписвал, по какъв начин са отпускани средства, кой ги е одобрявал, тъй като девойките не са ги подписвали ", сподели Василев.

Той опонира и на изнесените данни от БФБ, че за 2018 година бадминтонистките са получили над 100 000 лева за подготовка, възобновяване и присъединяване по шампионати, като сподели, че " сборът от получените суми е не повече от 45 000 лева "

Самите Стоеви пък считат да съдят спортния шеф на БФБ Орлин Цветанов, който ги назова " ренегати ". Но потвърдиха, че няма да играят повече за България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР